Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

marți, 22 noiembrie 2011

De ce masaj?


Cu trecerea anilor, omul isi pierde treptat mobilitatea si rapiditatea reactiilor. Acumularea tensiunii fizice si nervoase zilnice, provocata de activitati improprii naturii umane, ii slabesc sistemul nervos si deregleaza circulatia celor mai importante lichide vitale ale organismului. Incordarea nervoasa, starea permanenta de neliniste si agitatie, sentimentul de nemultumire, isi pun amprenta asupra organismului, cauzand imbatranirea.
Numai masajul poate lupta cu acesti dusmani ai sanatatii omului, pentru a micsora incordarea fizica si nervoasa. Pozitiile yoga clasice, precum si exercitiile de respiratie contribuie de asemenea la relaxarea corpului, insa masajul este mai eficient deoarece nu numai ca stimuleaza muschii, dar foloseste si uleiuri parfumate, extrase din plante cu proprietati miraculoase de intinerire. Masajul este capabil sa opreasca imbatranirea, sa netezeasca ridurile, sa fortifice muschii, si sa redea mobilitatea articulatiilor. Masajul netezeste pielea, intareste nervii si sistemul imunitar, ajuta corpul sa-si pastreze forma si elasticitatea, cu o singura conditie, foarte importanta: sa fie facut in mod regulat.

Masajul zilnic actioneaza benefic asupra intregului organism. El intensifica transportul de oxigen proaspat si energie vitala catre organele corpului, sub forma substantelor nutritive, astfel incat tot corpul primeste mai multa caldura, vigoare si prospetime. In acelasi timp, din organism se elimina gazele toxice si substantele otravitoare. Practicarea zilnica a masajului intinereste organismul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu