Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

miercuri, 23 noiembrie 2011

Despre relatii, de Carol Morgan


Cum se face ca, atunci cand sunteti indragostiti, aveti impresia ca partenerul dumneavoastra este absolut minunat? Aveti impresia ca el este inceputul si sfarsitul lumii. Nimic rau nu vi se poate intampla. Sunteti invincibil. Sunteti cuplul perfect. Va ganditi ca „ca daca fiecare dintre noi ar avea o asemenea relatie minunata, lumea ar fi mai buna!” Apoi reveniti la realitate. Micile deprinderi ale partenerului, atat de simpatice la inceput, devin enervante. Incepeti sa va certati. Petreceti din ce in ce mai putin timp impreuna. Va strambati in spatele lui. De ce se intampla acest lucru? De ce nu ramanem vesnic in aceasta faza de indragostiti?

Raspunsul este simplu: relatiile sunt ciclice. Fiecare cuplu trece prin momente bune si prin momente mai putin bune. Dar cum trecem peste momentele mai putin bune si cum facem sa revenim la momentele bune? Cum trecem peste aceste cicluri inevitabile? Exista trei domenii pe care le putem lua in considerare, atunci cand incercam sa aflam raspunsuri: 1) cercetarea academica; 2) fluxul de energie (legea atractiei) si 3) reincarnarea/legaturile karmice (legea cauzei si a efectului). Toate cele trei domenii explica, putin diferit, natura ciclica a relatiilor.

Sunt profesor de comunicare si le predau studentilor, de mult timp, fazele relatiilor. Exista mai multe modele acceptate, dar, in general, cele mai multe explica natura ciclica a relatiilor in 4 faze, atat pentru dezvoltarea, cat si pentru deteriorarea relatiei. Inceputul, explorarea, dezvoltarea si intimitatea sunt primele faze. Apoi, atunci cand relatiile se „deterioreaza”, avem de a face cu tumultul/stagnarea, descresterea, individualizarea si, in final, separarea. Cercetatorii sunt de parere ca acestea sunt trasaturi definitorii ale celor mai multe relatii. Ei explica ce se intampla in fiecare stadiu, dar niciodata nu incearca sa explice de ce se intampla. Rezultatele sunt mai mult descriptive si nu prescriptive. Din aceasta cauza, cred ca trebuie sa luam in considerare urmatoarele doua domenii, pentru a vedea cum putem trece, cu bine, prin aceste cicluri.

Dupa parerea mea, este dificil sa studiezi relatiile si natura lor ciclica, fara o perspectiva spirituala. Nu e nici un secret ca suntem cu totii energie. Totul este energie. Eu dumneavoastra, dar si pixul de pe masa – toti suntem energie. Fiecare energie vibreaza la o frecventa diferita. In esenta, Legea Atractie enunta ca atragem ceea ce ne este asemanator. Cu alte cuvinte, suntem ca un magnet umblator si atragem pe oricine sau orice cu care suntem pe aceeasi lungime de unda. Daca radiati energie pozitiva, atrageti oameni si experiente pozitive. Daca radiati energie negativa, atrageti negativitate. Deci, cum se leaga acest lucru de natura ciclica a relatiilor?

Sa revenim la faza relatiei de pasiune/proaspat indragostiti. Va amintiti cum este? Nu-i asa ca este cel mai bine? Ca va doriti sa dureze pentru totdeauna? Cei mai multi oameni au fluturasii din stomac si simt ca plutesc in aer. De ce ne simtim asa, in aceasta faza? Datorita vibratiei noastre. Atunci cand simtim ca suntem „sus”, bucurosi si euforici, pregatiti sa cucerim lumea, vibratia noastra energetica este extrem de pozitiva. Din aceasta cauza ne simtim atat de bine.

Pe de alta parte, ganditi-va cum va simtiti cand aveti facturi de platit, dar nu si bani in cont. Este sentimentul acela negativ, gretos „imi vine sa vars”. Si il aveti, din cauza faptului ca vibrati la nivele joase.

Este binecunoscut faptul ca relatiile ne dau peste cap energia pozitiva. Cand iesim din etapa pasiunii, pierdem senzatia de euforie. Nivelul nostru energetic scade, la fel ca si cel al partenerului nostru. Nu e mirare ca, atunci cand cad nivelele vibrationale ale oamenilor, dispare sentimentul de ceva minunat. Iar partea trista este ca, de acum incolo, se intra intr-o primejdioasa spirala inversata. Totusi nu ma intelegeti gresit: nu sugerez ca toate relatiile sunt sortite esecului si ca cele mai multe cupluri nu sunt, in general, fericite. Dar fluxul energetic dintre doua persoane este foarte important. Atunci cand partenerul dumneavoastra face ceva dragut pentru dumneavoastra, va simtiti mai bine, nu-i asa? Nu sunteti mai fericit? Iar cand dumneavoastra sunteti mai fericit, si celalalt este fericit. Astfel, ciclul continua. Oamenii se hranesc cu energia celuilalt. Cand dumneavoastra sunteti bine, la fel este si celalalt (si invers). Cand dumneavoastra sunteti cu energia la pamant, la fel este si celalalt. Din pacate, multe cupluri merg in jos, pe spirala si nu mai gasesc calea de a urca din nou. Dar exista cai de a o face. Trebuie doar sa constientizati fluxul de energie si sa va concentrati eforturile, pentru a reveni la energia pozitiva. Apreciati-va partenerul. Faceti lucruri frumoase pentru el. Acest lucru va va ridica starea de spirit.

In sfarsit putem sa luam in considerare reincarnarea/karma (legea cauzei si a efectului), pentru a explica de ce relatiile sunt ciclice. In esenta, reincarnarea nu este altceva decat un mare ciclu. Ne intorcem, murim, ne intoarcem, murim. Ideal ar fi ca, atunci cand ne intoarcem, sa ne ridicam nivelul vibrational, prin invataminte pozitive. Daca nu, ne reintorcem cu aceleasi suflete si o luam de la capat (sau, cel putin, cu suflete care au aceeasi configuratie vibrationala karmica). Astfel, revenim pana invatam cum sa ne pastram energia pozitiva si sa exprimam iubirea neconditionata.

Cu toate acestea, credeti ca daca aveti o karma negativa cu o persoana, veti fi respinsi de ea. E amuzant cum ne pacaleste Universul. In faza de pasiune, suntem atrasi de ea. Trecem prin faza de „al noualea cer”. Acest lucru este necesar pentru a participa la ciclul de invatare al sufletului. De exemplu, daca, atunci cand il vedeti pe „John” intrand pe usa, va ganditi: „O, Doamne, tipul acesta m-a omorat intr-o viata trecuta... plec repede, inainte sa ma vada!”, niciodata nu ati mai trece prin ceea ce are nevoie sufletul sa invete din relatii.

Asadar, le avem pe toate: trei cai diferite, pentru a explica ciclurile relatiilor. Desi legile nu sunt intotdeauna amuzante, va incurajez sa priviti relatiile ca pe un joc si ca pe o provocare. Daca aveti atitudinea potrivita, puteti sa jucati un joc extraordinar. Asa ca, lasati sa curga energia pozitiva, fiti atenti la ganduri, emotii si actiuni. A castiga jocul, inseamna a evolua ca suflet si a iesi din roata reincarnarii. Totul se refera doar la relatii...

http://www.lwg2.com/carol/?p=974

Cu mult timp in urma am ajuns la concluzia ca, in viata, TOTUL TREBUIE sa aiba la baza fundatia rezistenta a relatiilor – increderea si respectul reciproc. In viata mea profesionala, am de a face cu adulti descurajati, care si-au pierdut viziunea si calea, dar si cu tineri care inca isi cauta individualitatea si modul de a-si trai visele.

Datorita faptului ca azi suntem unde suntem, e greu pentru ambele grupuri. La inceput pare ca „nu e nimic nou sub Soare” – ca si cand lumea a luat tot ce era candva nou, proaspat si plin de inspiratie, le-a amestecat intr-o oala si a rezultat o combinatie ametitoare de clisee, cuvinte banale si expresii care toate suna la fel. Ceea ce inainte era intelepciune de bun simt, astazi seamana mai mult cu o campanie de marketing si nu cu un apel la actiune si dezvoltare proprie. Clientii mei simt ca traiesc din ce in ce mai mult in Turnul Babel al secolului al XXI-lea.

Aici intervine baza relatiilor noastre. Avand-o, puteti sa intindeti mana catre celalalt si sa spuneti: „Vino cu mine si te voi ajuta sa gasesti locul in care iti doresti sa fii”. Daca nu exista incredere, respect reciproc si conectare la nivelul sufletului/inimii, acea persoana nu va va urma. Desigur ca exista persoane care isi induc singuri durerea. Aceste persoane isi creeaza propria lor suferinta, datorita faptului ca sunt de prea mult timp atasati de gandurile si obiceiurile lor fixe; se agata de conceptiile lor, asa cum se agata un om pe cale sa se inece, de vesta de o geamandura, mult prea speriat sa mai incerce ceva nou.

Pentru altii este o problema de alegere a momentului potrivit. Cu totii trebuie sa fim intr-un „moment magic” al evolutiei, ca un teren fertil, pregatit pentru semanat, ca sa putem accepta noi metode de invatare si de gandire – acest lucru e adevarat pentru elevi, dar si pentru adulti – pentru ca toti avem ceva nou de invatat si niciodata nu terminam de invatat. Daca nu suntem pregatiti … nu suntem pregatiti. Dar daca nu suntem pregatiti, acest lucru nu inseamna ca nu va trebui sa ne ocupa de acest lucru, intr-un alt moment sau intr-un alt loc. Problemele si scaparile voastre nu dispar niciodata; ele doar stau intr-un colt si asteapta momentul educational cel mai oportun.

Unde duc toate aceste? Totul in viata depinde de fundatia solida a relatiilor. Asa cum o cladire cu o fundatie subreda, se va narui pana la urma, fara relatii, la fel se va intampla si cu scolile, bisericile si guvernele. Atunci cand vorbim limbajul necinstit al politicienilor, intesat de concepte si cuvinte care reprezinta mai degraba obiceiuri, decat convingeri adevarate, atunci cand nu ascultam gandurile si sentimentele celuilalt – atunci nu avem o fundatie, ci mai degraba ceva ce daramam, inainte de a fi terminat.

Ascultati, fiti toleranti, mentineti ganduri pozitive, folositi cuvinte pline de compasiune, traiti in religia voastra, dar nu le impuneti altora ideile voastre – creati ceva frumos si intim, confidential cu un partener iubit. Este posibil sa va impiedicati ocazional si sa cadeti, pentru putin timp, dar fiecare zi este diferita si puteti sa o luati de la capat – indiferent de ce s-a intamplat ieri. Ganditi-va ca aceasta promisiune/legamant de reinoire este ca dusul de dimineata – trebuie sa il faceti zilnic.


Sursa: editura-foryou.ro

2 comentarii:

  1. MATERNITATEA este ESENŢA TAINICĂ a FEMEII

    Vezi

    http://www.scribd.com/minunat/d/43302754-Maternitatea-Esenta-Tainica-a-Femeii

    şi anthropologia-viva.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Felicitari pentru blog! L-am gasit intamplator si imi place! Iti propun sa facem schimb de linkuri, daca si al meu ti se va parea ok. Acesta este http://frumusete-fara-limite.blogspot.ro/2012/08/manervre-gresite-in-masaj.html

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere