Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

vineri, 3 iunie 2011

Mentalitatea sexy



“Daca femeia nu manifesta o cat de mica inclinare spre perversitate, devine tot atat de rigida ca o regula.”
D.H. Lawrence, Pornografie si obscenitate, 1929
Gandurile unei femei, ceea ce simte fata de propria persoana si fata de barbati – sunt esentiale in proiectia exterioara a atractiei fizice. Nu poate exista atractie fara aparitia concomitenta a catorva idei in mintea femeii. De pilda, convingerea ca este atragatoare sau ca barbatul este atragator, ori ca poseda o sexualitate innascuta.

In privinta parerii barbatilor despre cum este si cum se poarta o femeie atragatoare, ideea care s-a desprins cu foarte mare claritate se poate exprima dupa cum urmeaza: multe din trasaturile atractiei fizice au mai putin de-a face cu frumusetea fizica, ele se datoreaza mai degraba felului in care gandeste femeia respectiva.
Barbatii consultati au confirmat ca o femeie sexy sugereaza ca ii place sa faca dragoste si vorbeste sau face apropouri in legatura cu sexul. Ea este mai putin inhibata sexual in pat (19 din 73 de barbati au spus “aproape intotdeauna”, iar 28 au spus “de obicei”). De asemenea, se simte multumita de ea si este, in general, constienta de atractia pe care o exercita. Pare sa-I placa barbatii, ca oameni, nu numai in calitate de iubiti. Rareori trateaza barbatii de o maniera rece, respingandu-I si, de obicei, se simte atrasa sexual de cel in cauza. Se comporta, in general, de parca ar fi disponibila sexual.
In 1982, Ladies Home Journal a intreprins o ancheta pe teme sexuale, adresandu-se la peste 80 de mii de cititori. Revista a facut o pararela interesanta, separand raspunsurile a 12% din femei, cele care s-au autoapreciat ca fiind amante “excelente”, caracterizandu-si propriul mariaj ca “absolut satisfacator” din punct de vedere sexual. Redactorul revistei a comparat aceste “neveste sexy” cu cele mai putin satisfacute sexual si a obtinut o serie de informatii referitoare la secretele atractiei sexuale.
Acestor “cele mai sexy neveste”, corespondente ale revistei, in coplesitoarea lor majoritate, le placea sexul. Considerau relatia sexuala ca pe o placere, nu ca pe o corvoada, faceau dragoste de trei ori mai mult si, unele mai apelau si la “suplimente” extraconjugale. Erau in relatii excelente cu propriul trup si doar 6% din ele isi imaginau ca viata lor sexuala s-ar imbunatati daca ar fi mai tinere, mai slabe sau ar arata mai bine. Autorii anchetei au apreciat ca in buna masura asat se datora atitudinii, ideilor pe care aceste neveste ultrasexy le aveau in legatura cu sexul. Aceasta le facea sa fie mai sexy decat restul femeilor.

Dintre barbatii si femeile cu care am stat personal de vorba, majoritatea a recunoscut acest lucru, dar in moduri diferite.. Ideea generala care s-a desprins a fost: “O femeie sexy admite ca te place si te gaseste seducator si, mai mult decat atat, raspandeste in jurul ei un aer de incredere in propriile forte. Daca se considera atragatoare, atunci va provoca atractie.

Claire Rayner scria in New Woman: “Faptul de a fi constient de sexualitatea proprie…se afla in stransa legatura cu respectul de sine, deoarece, o asemenea persoana traieste constient placerea sexuala. Sa stii ca esti femeie, sa te bucuri de asta, sa ii lasi si pe altii sa imparta cu tine aceasta cunoastere, aceasta bucurie, n-are nici o legatura cu insusirile sexuale evidente. O femeie care simte ca are farmec, il va avea si in realitate.”

“Orice femeie poate fi sexy daca vrea”, mi-a declarat un barbat “bine” de 35 de ani. “Nu trebuie decat sa-si lase pletele sa curga pe umeri, si sa-si doreasca indeajuns de tare acest lucru”.

Imaginea despre sine este extrem de importanta. Ea transforma o femeie obisnuita, intr-una seducatoare.

Text preluat din cartea “Secretele atractiei feminine” de Julia Grice, Editura Orizonturi, 1998

2 comentarii:

  1. Frumoasa si adevarata postare! Tineo to asa! Cred ca toti barbatii care citesc aceasta postare vor sa stie cum este femeia din spatele monitorului care a scris asta! Eu unul cred ca ea este de 3 ori femeie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar multumesc pentru aceasta super apreciere. Toti avem totul in noi pentru a fi splendizi. Trebuie doar sa vrem asta. Sa scoatem la iveala tot ce-i mai frumos in noi.
    Imi cer scuze de intarziere, dar abia am vazut comentariul.

    RăspundețiȘtergere