Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

sâmbătă, 4 iunie 2011

Descopera fericirea interioara!

Aceasta tehnica provine din traditia yoghina si este indicata tuturor acelora care doresc sa nu se mai simta singuri, sa fie fericiti fara sa ceara ajutorul altcuiva, sa isi regaseasca armonia si echilibrul interior. Ea este deosebit de eficienta chiar in tratarea formelor de depresie psihica usoara sau anxietate.

Relaxarea este o conditie de baza

ImageNe asezam la sol intr-o camera luminoasa, linistita, placuta. Ne orientam cu capul catre N magnetic, cu fata in sus si ne relaxm cat mai profund. Indepartam cu blandete, dar ferm, gandurile perturbatoare, preocuparile cotidiene, grijile. Dorim cu toata fiinta noastra sa receptam din Univers energii benefice, armonizatoare. Inchidem ochii si urmarim sa simtim cat mai bine corpul fizic. Pe masura ce il relaxam, pornind de la picioare catre cap, fara sa ne grabim, ne simtim vibrand de energii foarte fine, care acum ne pot inunda fiinta intreaga, din ce in ce mai relaxata.

Dupa ce am terminat relaxarea, constatam ca nu mai simtim conturul corpului fizic. Ne simtim dilatati, patrunzand cu fiinta noastra mediul care ne inconjoara. Ne imaginam ca devenim gradat o sfera luminoasa tot mai mare. Cuprindem camera. O simtim in propria noastra fiinta. Ii simtim ambianta si ii daruim din stralucirea luminii noastre. Ne dilatam mai mult, cat casa sau blocul in care ne aflam. Ne bucuram in fata acestei uimitoare senzatii de cuprindere, care ne da si o stare de libertate.

Imens... cat Sistemul solar

Urmarim sa crestem sfera noastra de lumina si mai mult, cat orasul, si, fara sa ne grabim, cat intreaga tara. Simtim intreaga tara cuprinsa in noi. Acest corp subtil energetic, il dilatam si mai mult, cat planeta si, de ce nu, mai departe pana la nivelul Sistemului solar. Simtim armonia care exista in aceasta lume, simtim planetele urmandu-si tacut drumul, Soarele care daruieste caldura,energie si lumina, muzica sferelor revarsandu-se intr-o inefabila armonie.

Sesizam in aceste moment ca fericirea noastra poate sa impregneze toate planetele si isi gaseste ecou in mod diferit in fiecare dintre ele, in functie de specificitatea lor.

Patrundem misterul revelatiei ca CEEA CE ESTE AICI (in microcosmosul fiintei mele) ESTE PRETUTINDENI (in Univers), CEEA CE U ESTE AICI, NU ESTE NICAIERI (citat din “Tantra Sara”, text sacru al intelepciunii orientale).(…)

Incepem acum procesul invers. Urmarim sa ne contractam. Revenim gradat, urmand acelasi drum pe care l-am facut pentru a ne dilata. Revenim la nivelul planetei, tarii, casei, camerei,corpului fizic. Reluam gradat priza de constiinta asupra corpului fizic, membrelor noastre, ne miscam usor, respiram profund, deschidem lent ochii si ne reluam activitatile zilnice fara sa ne grabim.

Aceasta tehnica de dilatare constienta a corpului subtil energetic se face timp de sapte zile, dimineata si seara, de preferat la aceeasi ora.

Infinit de... mic

Apoi timp de sapte zile, vom face urmatoarea tehnica de contractie:

In aceeasi camera, urmam procesul de relaxare asa cum a fost descries anterior. Apoi suntem atenti asupra corpului fizic si urmarim sa ne retargem, sa ne contractam in zona plexului cardiac, central.

Devenim tot mai mici si, gradat, ne contractam pana ne simtim un mic punct fara dimensiuni, dar, in acelasi timp, plin de tot ceea ce noi suntem la nivel de esenta. Simtim in acele moment unicitatea si eternitatea sufletului nostrum. Ne simtim liberi si fericiti, neconditionati de ceva.

Revenim apoi gradat la dimensiunile normale ale corpului nostru fizic, reluam priza de constiinta asupra acestuia, miscam usor miinile si picioarele, respiram adanc, deschidem usor ochii si, fara sa ne grabim, ne reluam activitatea.

Vom constientiza astfel din plin faptul ca prin dilatare putem fi oricat de mari, iar prin contractie putem deveni oricat de mici.

Esti liber si nelimitat


Dupa cele 14 zile de practica, vom simti cu adevarat ca nu suntem limitati de corpul fizic, ca avem disponibilitati launtrice infinite, ca putem fi fericiti si liberi. Totodata ne vom simti centrati in esenta fiintei noastre si mult mai echilibrati psihic si mental.

Simona Trandafir, Revista Misterelor nr. 17

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu