Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

sâmbătă, 4 iunie 2011

Cele trei tipuri principale de frumusete feminina in Ayurveda


Sistemul AYURVEDA a aparut in India, cu mai mult de 4000 de ani in urma, dar cunoasterea profunda a fiintei umane si a vietii, daruita omenirii de catre inteleptii care au revelat aceasta stiinta, despre care textele traditionale spun ca este de origine divina, este si astazi perfect valabila, la fel ca si atunci.
Structura fiintei umane nu s-a modificat semnificativ de atunci si (chiar daca pentru unii ar parea surprinzator) nici problemele si nici aspiratiile umane nu s-au modificat fundamental. In fiecare epoca, mentalitatea oamenilor a suferit unele modificari la modul global, dar anumite elemente au ramas neschimbate, chiar in aceasta privinta.
Aspiratia catre frumusete este, de exemplu, acum ca si atunci, o puternica NEVOIE a sufletului uman. Ceea ce au uitat insa o mare parte dintre oameni in prezent este originea frumusetii.

Originea frumusetii

Ceea ce AYURVEDA ne reaminteste este faptul ca frumusetea feminina veritabila nu se rezuma niciodata doar la o forma corporala atragatoare, ci este o rezultanta a armoniei inefabile a trupului, sufletului si spiritului unei femei.
Pentru fiecare femeie exista o asemenea armonie unica, ce nu poate fi regasita niciodata in mod identic la o alta femeie. Cu cat o femeie este mai constienta de acele aspecte ale corpului ei fizic, ale sufletului si spiritului existent in ea, care sunt frumoase si ii creeaza unicitatea sa - acel "nu stiu ce si nu stiu cum" seducator - cu atat mai mult ea va putea sa fie nu doar frumoasa, ci si atragatoare si fermecatoare.
Pentru ca o femeie sa fie fermecatoare nu este de ajuns un chip frumos, ca o poza fara cusur. Doar atunci cand un asemenea chip (si trup) bine alcatuit este insotit de mister, senzualitate, rafinament, gingasie, bunatate, putere de a iubi, duiosie, sau alte calitati arhetipale ale sufletului feminin, el face ca femeia care este "daruita" astfel, sa fie cu adevarat o femeie frumoasa si fermecatoare.
Cand un chip feminin este foarte frumos si totodata insotit de aceste trasaturi ale frumusetii sufletului feminin, el devine pur si simplu rapitor. Daca insa un chip si un trup feminin nu este unanim acceptat ca fiind frumos, dar este insotit de aceste trasaturi ale frumusetii sufletului feminin, el devine totusi frumos, capata o lumina care face ca formele fizice sa aiba farmec, chiar daca poate ele nu au o anumita simetrie sau o armonie desavarsita.


Cele trei tipuri de frumusete feminina

Desi fiecare fiinta umana este unica in felul ei, exista anumite trasaturi comune care fac sa fie definite anumite tipologii umane. In cadrul sistemului AYURVEDA sunt descrise trei tipologii umane principale, numite VATA, PITTA si KAPHA. Tipologiile umane sunt descrise in cadrul sistemului AYURVEDA intr-un mod foarte complex si nuantat, iar cunoasterea acestora ofera nenumarate perspective practice de aplicare in aproape toate domeniile vietii. Pentru femei, una dintre cele mai accesibile aplicatii practice ale cunoasterii acestei tipologii este identificarea tipului de frumusete care ii este specific fiecareia si a carui cultivare o avantajeaza cel mai mult.


Frumusetea feminina de tip VATA


Tipul "clasic" de frumsete specific acestor femei este acela de "frumsete suava, eterata".
Femeile cu aceasta tipologie sunt, in mod natural, fara nici un efort, foarte suple sau chiar slabe. Inalte, cu picioarele si bratele lungi, ele intrunesc toate criteriile cerute de moda actuala, care este orientata aproape exclusiv catre aceasta tipologie feminina. Pielea este fina, cu o transparenta ce lasa adeseri sa se vada venele. In mod natural parul unei femei ce prezinta aceasta tipologie este blond, de la nuantele spicului de grau, pana la nuante de castaniu si adeseori este cret sau ondulat, uneori este "rebel" si greu de pieptanat.

Trasaturile fetei nu sunt foarte regulate, pot sa existe usoare asimetrii, care confera unei astfel de femei o nota aparte. Ochii sunt de culoare albastra, de la nuante de gri-cenusiu, cu sclipiri de otel, pana la albastru adanc al cerului senin de vara. Sanii mici, umerii si soldurile inguste sunt compensate de lungimea bratelor si picioarelor, ceea ce face ca adeseori aceste femei sa aiba o alura adolescentina, chiar pana la varste inaintate. De altfel, acestor femei le este specifica o vioiciune tinereasca, un dinamism care adeseori le face sa para nelinistite.

Mimica lor este foarte expresiva, le place sa vorbeasca mult si isi insotesc vorbirea de o gesticulatie vie. Au o imaginatie debordanta, sunt inteligente si au inclinatii artistice. Adeseori au o fire boema, le place sa calatoreasca mult si sa danseze. Leaga usor prietenii si sunt generoase.

In iubire sunt pline de neprevazut, le place tot ceea ce este inedit si nu se pot acomoda cu rutina. Langa o astfel de femeie este foarte putin probabil sa te plictisesti vreodata, dar nici nu poti sa iti faci prea multe planuri. Sunt pline de fantezie, entuziasm, exuberante, afectuoase si comunicative.

Viata alaturi de ele se aseamana cu efervescenta unei cupe de sampanie. Se detaseaza usor si intra usor intr-o relatie, dar nu sunt tipul de gospodina casnica si nici nu au inclinatii materne prea puternice. Totusi, daca au copii, ii vor creste intr-un spirit de mare libertate, camaraderesc si vor fi mai degraba prietenii copiilor lor, decat o autoritate materna.

Cheltuiesc foarte usor banii si nu pun pret decat pe "distractia" pe care banii o pot oferi, nu pe valoarea lor in sine. Indura foarte greu constrangerile, "orele fixe" si programele rigide. Sunt capabile sa mobilizeze si sa deschida perspective noi nebanuite, sa dea elan si bucurie de a trai.

Principalele calitati feminine ale tipologiei VATA:
gratie, suplete, mobilitate, originalitate, veselie, entuziasm, comunicativitate, deschidere sufleteasca, inteligenta, rafinament, gingasie, optimism, spirit inovator, spirit de initiativa, imaginatie creatoare


Frumusetea feminina de tip PITTA

Femeile cu acest tip de frumusete sunt seducatoarele prin excelenta, amazoanele, fascinatoarele.
Trupul lor, de dimensiuni medii, este foarte bine proportionat. Cu o musculatura armonios desenata, umerii rotunzi, brate si picioare cu o carnatie ferma, dau o impresie de forta supla. Fesele sunt bine desenate, "ridicate" si rotunde. Sanii sunt de dimensiuni medii, dar foarte frumos conturati si fermi pana la varste inaintate. Talia este, de asemenea, foarte bine conturata, iar soldurile sunt rotunde si arcuite. Pielea este bruna, maslinie sau alba cu nuante rozalii.

Chipul cu trasaturi regulate, simetrice, cu nasul drept sau acvilin si gura bine desenata, este de neuitat, se impregneaza ca o medalie in mintea celui sedus. Parul natural roscat, pana la nuante de caramiziu-castaniu, arunca sclipiri bengaleze, care fac sa para si mai adanc verdele ochilor fascinanti. Ochii cu nuante de smarald au o stralucire care cucereste si adesori domina. Dau impresia ca patrund total si subjugant in sufletul celui care ii priveste.

Aspectul fizic al unei asemenea femei este foarte sugestiv pentru temperamentul ei. Fascinanta pentru ceilalti, este ea insasi fascinata de viata. Plina de pasiune, trezeste la randul ei pasiuni. Dinamica, inflacarata, iubeste viata si ii place sa traiasca intens. Este o luptatoare, chiar si in iubire, si adesori invinge intr-un joc in care mereu sunt doi invingatori.

Curajoasa, este foarte atrasa de aventura si de necunoscut. Nu poate fi cucerita cu gesturi banale sau previzibile. Atunci cand iubeste o face cu un abandon care merge pana la uitarea de sine si arde ca o flacara dogoratoare. Este capabila sa sacrifice totul intr-o asemenea iubire si sa daruiasca totul, dar mare atentie - nu este o joaca. Pentru ca nu uita usor si este foarte exigenta. Traieste la cote mari si solicita aceeasi forta. Foarte inteligenta, are o remarcabila putere de observatie, reactii rapide si o vorbire foarte elocventa.

Eficienta in actiuni, cu simt practic foarte bine dezvoltat si indrazneata, este mai mereu "sigura pe situatie". Stie ce vrea in viata si alege intodeauna drumul cel mai scurt, care ii asigura succesul. Uneori poate opta pentru aventura, de dragul de a cuceri ceea ce pare de necucerit. ii place tot ceea ce este frumos, stralucitor, ii plac bijuteriile si hainele somptuoase. Cheltuieste adeseori sume mari de bani intr-o clipita pe ceva ce ii place foarte mult, fara sa regrete.

Ii place ordinea si este o mare admiratoare a creatiilor practice ingenioase. Natura o reechilibreaza profund si ii place sa faca sport in natura sau sa priveasca peisaje mirifice. Atunci cand opteaza pentru casatorie (ceea ce nu se produce intotdeauna, fiindca dorinta ei de a se simti libera o poate face sa prefere o relatie "fara obligatii"), este o mama si o sotie iubitoare, dar exigenta. Are o putere deosebita de a incuraja si de a motiva.

Principalele calitati feminine ale tipologiei PITTA:
dinamism, erotism puternic, iubire intensa, transformatoare, curaj, incredere in sine, inteligenta practica, elocventa, nonconformism


Frumusetea feminina de tip KAPHA

Femeile care au o frumusete de tip KAPHA pot fi considerate insasi simbolul feminitatii.
Trasaturile lor evoca feminitatea senzuala, pe cea materna si eterna. Acest tip de frumusete feminina nu mai este cultivat in prezent destul de mult, desi exprima cel mai bine trasaturile autentic feminine. Este tipul feminitatii pline, imbelsugate, cea plina de tandrete si iubire.

Corpul unei asemenea femei este bine cladit, cu o osatura ferma si o carnatie abundenta. Bratele si picioarele sunt puternice si pline, sanii mari, fesele bine dezvoltate. Pielea este alba, satinata, parul de culoare inchisa, castaniu pana la negru-albastriu, cu fir gros, lucios, creste foarte repede si este foarte frumos. Tenul este "ca de lapte", ochii mari, cu gene lungi, sunt luciosi si emana un magnetism calm, in care ai senzatia ca te scufunzi. Gura cu buze pline, senzuale, dinti albi si puternici. Chipul acestei femei emana o dulceata indescriptibila. Vocea ei este profunda, cu inflexiuni tandre, vorbirea calma si domoala. Adeseori ea este tacuta. Devotata, iubitoare, plina de tandrete, protectoare, toleranta si iertatoare, plina de intelegere si de rabdare, ea este o mama si o sotie minunata, care inspira o incredere neconditionata.

Foarte daruita in iubire, se "aprinde" greu, dar apoi va iubi cu fidelitate chiar o viata intreaga. Capabila de multe sacrificii atunci cand este nevoie, ea este in mod obisnuit o iubitoare a placerilor vietii. Se inconjoara de o ambianta confortabila si foarte placuta, ii place sa gateasca si sa aiba o casa foarte primitoare. Are un talent innascut de a te face "sa te simti in largul tau" si de aceea atrage multi prieteni.

Este calma, relaxata si blanda. Iubeste foarte mult copiii si adeseori are mai multi. Este chibzuita si prudenta, foloseste banii cu masura, mai ales pentru a-si asigura confortul. Ii plac parfumurile, cosmeticele si florile. Iubeste muzica, literatura, are un veritabil cult al familiei si al trecutului, este o pastratoare a traditiei si are un simt religios innascut. Foarte afectuoasa, este uneori sentimentala, dar totodata are un puternic simt al realitatii, care o face sa ramana "cu picioaree pe pamant".

Principalele calitati feminine ale tipologiei KAPHA:
vitalitate, senzualitate, afectivitate, tandrete, bunatate, putere de a ierta, rezistenta, forta fizica si mentala, stabilitate, fidelitate, toleranta, profunzime sufleteasca


Aurora Nicolae
Sursa: amnro.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu