Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

sâmbătă, 4 iunie 2011

Adio, celulita


Se estimează că un procent de cel puţin 80 la sută dintre femei au o anumită formă de celulită. Deşi această afecţiune este cel mai adesea asociată cu o greutate mult peste normal, ea este întâlnită adesea şi în cazul celor subponderali, precum şi printre bărbaţi. La apariţia acestei probleme contribuie lipsa de activitate şi dezechilibrele hormonale, însă principala cauza a celulitei este consumul constant de aditivi şi conservanţi chimici, tipic pentru modul de alimentaţie occidental, celulita lipsind aproape cu desăvârşire la opulaţiile ce se hrănesc tradiţional. Sistemul limfatic al organismului, care are funcţia de a filtra toxinele, depozitează aceste substanţe în zone ale corpului cât mai depărtate de organele vitale, atât funcţional, cât şi ca poziţie - şolduri, fese şi coapse. Aici, din considerente genetice şi structurale, celulita creează porţiuni de piele noduroase şi vălurite, cu aspect de "coajă de portocală", adesea umflate şi devenind uneori dureroase la apăsare.


Cele mai utilizate remedii sunt: dieta cu alimente naturale, exerciţiile fizice diverse, perierea uscată a pielii, masajul superficial (pentru activarea circulaţiei în vasele limfatice) şi masajul ţesuturilor profunde.

Vă propunem o modalitate suplimentară, deosebit de eficientă şi plăcută: masarea uşoară a pielii cu un produs ce conţine extracte din plante special selectate pentru acţiunea lor anticelulitică. Este un amestec de iederă, considerată excelentă pentru reducerea celulitei, grapefruct, cu efect diuretic şi detoxifiant şi ulei esenţial de fructe de ienupăr.

Loţiune pentru masaj
200 g de gel pentru duş nearomatizat
50 g extract de iederă
4 linguri de coji de nucă fărâmiţate foarte mărunt
60 picături de ulei esenţial de grapefruct
30 picături de ulei esenţial de fructe de ienupăr
15 picături de ulei esenţial de portocală
15 picături de ulei esenţial de cireş

Turnaţi gelul şi extractul de iederă într-o cupă şi amestecaţi. Adăugaţi esenţele amestecând până când soluţia se uniformizează. Cu ajutorul unei pâlnii, puneţi amestecul într-o sticlă de 1,5 l. Înainte de folosire, adăugaţi o lingură de coji de nucă la 30-60 g de gel, într-un bol. Masaţi zilniccorpul în timp ce faceţi duş, folosind o bucată de lână sau bumbac, sau o mănuşă de baie.


Sursa: seductiatrupului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu