Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

joi, 16 iunie 2011

Alergarea


Exercitiu adresat celor care se simt incapabili sa-si exprime mania, iubirea, teama etc.

Perioada: dimineata.

Este dificil sa lucrezi direct cu mania, caci aceasta poate fi reprimata in adancurile insondabile ale subconstientului. In acest caz, puteti lucra indirect cu ea. Alergarea permite evaporarea unei mari cantitati de manie si de teama. Daca alergati o perioada suficient de indelungata, respirand profund, mintea inceteaza sa mai functioneze, iar controlul este preluat de corp.

Pasul 1: incepeti sa alergati pe drum, dimineata. Incepeti cu o jumatate de kilometru, apoi cu un kilometru, pana cand ajungeti la cel putin 4-5 kilometri zilnic. Folositi-va intregul corp. Nu alergati de parca v-ar strange hainele. Alergati liber, asa cum fac copiii mici, si respirati profund, din stomac.

Pasul 2: la sfarsit, asezati-va sub un copac, odihniti-va, transpirati si lasati-va invaluit de aerul proaspat. Simtiti starea de pace. Mintea nu mai functioneaza, nu mai sunteti acum decat un corp transpirat, obosit, viu, care se odihneste, la fel ca un animal..

Comentarii: musculatura trebuie sa fie cat mai relaxata. Daca va place inotul, puteti practica s iacest sport. La fel ca si in cazul alergarii, va trebui insa sa il practicati cat mai plenar. Tot ceea ce va implica in totalitate poate fi la fel de util. Uitati de manie sau de emotii; important este sa va implicati cu toata fiinta dumneavoastra intr-o activitate sau alta. In acest fel, va veti putea implica la fel de profund in manie si in iubire. Cinse se implica in totalitate intr-o anumita activitate, o poate face cu orice alta activitate.

Extras din cartea "Emotiile" de Osho

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu