Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

sâmbătă, 4 iunie 2011

Modalitati si cai de trezire a corpului


Seductie, farmec personal, apreciere de sine, aprecierea celorlalti, vitalitate, toate acestea au un numitor comun: perceperea corpului nostru ca un intreg.

"... o conditie senzoriala asiatica ar putea insemna experienta difuza pe care oamenii o au despre propriul lor corp, si care difera de la rasa la rasa.

Stiu, bunaoara, ca un oriental isi simte altfel corpul decat noi, europenii.

Atingand piciorul sau umarul unui asiatic, el are aceeasi senzatie de siluire pe care o avem noi daca cineva ne-ar atinge ochii sau buzele cu dosul palmei.In ceea ce priveste "simtirea corpului mai jos de diafragma", expresia s-ar referi la incapacitatea occidentalilor de a avea o experienta totala a trupului lor.Intr-adevar, foarte putini dintre noi se pot lauda ca isi simt trupul ca un intreg.

Cei mai multi isi simt propriu-zis numai anumite sectiuni - fruntea, inima - si numai in anumite imprejurari."

(Mircea Eliade, Secretul doctorului Honigberger)

Astfel, vom aborda modalitati si cai de trezire a corpului, facand si o scurta trecere in revista a acestora:


1. Dansul - mijlocul cel mai la indemana de a ne exprima spontan. Antrenamentul autogen, modalitatea prin care putem alunga "hotii de energie" (tensiunile musculare parazite), prin care putem expansiona simturile, mari senzualitatea si cheia prin care ne putem autohipnotiza la modul cel mai eficient in scopul eliminarii unor blocaje mentale si calea prin care ne putem induce anumite calitati dorite.

2. Transfigurarea corpului - o alta modalitate prin care ne putem trezi corpul sesizand insusirile divine pe care corpul nostru le are.

3. Yoga Nidra - o tehnica exceptionala, prin care vom reusi in modul cel mai firesc, sa eliminam emotiile stocate (blocajele) si totodata sa ne contopim cu universul inconjurator, toate acestea ducand la o frumoasa armonie interioara si la o mai buna acceptare a noastra si a celorlalti.

4. Postura imbratisarii arborelui - tehnica de "inradacinare". Taoistii au considerat ca "a avea radacini, a fi in legatura cu pamantul, este cheia unei mai bune integrari cu mediul si chiar a dezvoltarii spirituale. Un copac cu radacini bine infipte in pamant se poate ridica mult mai usor la cer. Aceasta postura ne poate oferi in plan psihic si o mai mare stabilitate mentala.

Prin toate aceste informatii se poate sublinia legatura stransa dintre corp si psihic.

"corpul este templul sufletului" spunea un intelept, astfel ca daca noi vom acorda corpului atentia pe care o merita, multi oameni vor remarca rezultate pozitive asupra psihicului lor.

Nu se poate disocia corpul de psihic, acestea doua fiind inseparabile. Psihicul unei persoane armonioase va face ca aceasta sa aiba miscari coerente, naturale. Astfel, artistii pot chiar amplifica puterea unor gesturi, conferindu-le o incarcatura personala, originala.

Putem emite un adevarat camp radiant de atractie atunci cand miscarile corpului sunt insotite de emotiile adecvate, ducand totodata si la dezvoltarea potentialului nostru corporal. In lumea teatrului, a dansului aceste lucruri pot impresiona publicul intr-un mod cu totul deosebit.

Acum se poate intelege ce rol poate sa joace constientizarea propriului nostru trup si a atitudinilor acestuia chiar si domeniul profesional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu