Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

luni, 11 iulie 2011

Cum sa ai energie pentru sapte vieti


Este minunat ca au existat experiente spirituale! Si eu am avut parte de asa ceva si chiar rudele mele de gradul intai, doi si trei au avut. Toata lumea a avut. Dar cand? Acum un deceniu? In viata trecuta? Sau pe vremea atlantilor?

Nu putem trai autentic hranindu-ne doar cu amintiri (fac exceptie evocarile reusite). Mai corect ar fi sa ne intrebam: astazi s-a petrecut ceva special cu mine? In acest moment traiesc o stare de exceptie? Sau macar ieri am trait? Sau saptamana aceasta - si tot ar fi bine.

Traieste la temperatura maxima

De ce in cazul unora scenariul propriei evolutii nu seamana cu povestile frumoase din carti? Din o mie si unu de motive. Avem familie de intretinut sau de platit rate la casa. Astazi suntem supusi poluarii, bombardamentului mass-media si manipularii politice. Numarul tentatiilor a crescut extraordinar iar cativa dintre noi au fost bolnavi cand au fost mici. Cum sa traiesti la cote inalte in conditiile astea?

Simplu! Mai mult decat simplu! Sunt nenumarate metode concrete si tot atat de numeroase exemple de oameni care au reusit, incat numai daca esti neatent nu le vezi. Tehnicile traditionale au fost adaptate pe structura omului modern, iar astazi, daca vrei cu adevarat, poti exersa in orice imprejurare.

Dar aici nu vorbim numai de cei care sunt prinsi de tavalugul treburilor cotidiene. Exista oameni care au timp, spatiu si conditii prielnice si totusi rezultatele lor sunt nesatisfacatoare. Trist, dar adevarat. Lipsa vointei, devitalizarea, autopacalelile, dizarmoniile, toate conduc la un nivel "caldut".

Mai exista insa o cauza de stagnare sau chiar de regres pe calea desavarsirii de sine: incapacitatea realizarii continentei.

Controlul erotic e doar un pas

Multi s-ar grabi sa afirme: "A, stiu! Continenta are legatura cu sexualitatea". Ei bine, nu e chiar asa... Termenul a fost asociat mereu cu viata amoroasa integrata intr-un mod spiritual. In realitate, ascunde sensuri mult mai largi si mai profunde.

Pe scurt, se refera la controlul energiei. Luand in calcul erotismul devine continenta sexuala.

Liber de orice asociere, vizeaza toate tipurile de energie pe care fiinta umana le anima: vitala, volitiva, afectiva, mentala etc. Potentialul amoros constituie una dintre cele mai puternice surse de vitalitate si forta pe care omul le are la dispozitie. Controlat perfect si folosit cu discernamant, el ne asigura energia necesara pentru a iesi de pe orbita viziunii noastre egocentrice.

Dar adevarata continenta nu se opreste aici. Acesta este primul nivel si cel mai cunoscut.

Sa ne gandim, de exemplu, la doi iubiti care transmuta si sublimeaza toata incarcatura erotica a unui act erotic savurat dupa metoda tantrica. Succes total! O stare coplesitoare i-a cuprins pe indragostiti. Raman imbratisati mult timp dupa aceea, gustand extaziati dulceata inefabila a starilor subtile.

Apoi, vine un moment cand fiecare reinnoada povestea personala, sociala sau familiala de la care s-a deconectat pret de cateva ore. Se intorc in lume. Acolo, lucrul asupra starii de continenta trece pe nivelul doi. Cum pastreaza ei cat mai mult timp efectele benefice ce survin in urma sublimarii?

Stabileste-te in starile inalte

Cand energia amoroasa este sublimata pe un nivel mai inalt (volitiv, afectiv, mintal, spiritual) si mentinuta acolo un timp corespunzator, ea isi modifica parametrii initiali (frecventa de vibratie). Spunem ca potentialul erotic s-a sublimat. Se instaleaza o stare rafinata, inaltatoare, total diferita de cea care a generat-o si a alimentat-o.

Aceasta este alchimia tantrica. Dar lucrurile nu sunt intotdeauna cum vrem noi. Un gand razlet, o vorba rautacioasa din partea cuiva si curcubeul bioenergetic incepe sa danseze. Ce era inainte luminos si diafan devine intunecat si apasator, ce ne facea sa plutim printre stele apasa acum ca un bolovan pe inima noastra. Cum stabilizam trairile elevate pe care le avem? Aceasta-i alta intrebare…

Mici secrete de aflat

• Ejacularea la barbati si descarcarile subtile la femei nu sunt singurele modalitati prin care exista riscul sa pierdem energie. Organele genitale constituie doar o poarta prin care forta vitala poate fi irosita (face exceptie momentul procrearii).

• Exista cinci asemenea orificii la nivelul planului fizic (nasul, ochii, urechile, organele genitale si cele de excretie).

• O anumita cantitate de energie, de un anumit tip, paraseste fiinta noastra cand vorbim, cand expiram pe nas sau pe gura, cand privim etc. In general cand folosim in mod specific "portile" naturale prin care energia intra si iese din corp. Asta nu inseamna ca dupa lecturarea acestui articol viata voastra fiziologica se va incheia. Elementele descrise mai sus au rolul doar sa creioneze dinamica energetica in conformitate cu invatamintele stravechi.

• Alte situatii in care bagajul nostru vital se pierde (sau isi schimba "culoarea") pe te miri ce sunt: efortul fizic inutil, agitatia mentala, activitati intreprinse fara placere, furia, gelozia, dependenta de televizor sau calculator, barfa, invidia, lipsa unui scop precis si bine determinat s.a.m.d.

Mari solutii de testat

• Controlul vorbirii este un inceput bun pentru deprinderea continentei. Nu tot ce spui este intelept, oportun sau deosebit de important. Exprimandu-te mereu "la subiect", greutatea cuvintelor tale creste. Exista pericolul sa pozezi in mare intelept, dar si acesta poate fi indepartat prin autocontrol.

• Daca ai tendinta de a barfi sau de a critica gratuit pe altii, focalizeaza-te asupra acestei atitudini distructive (atat pentru tine, cat si pentru ceilalti) pentru a o elimina definitiv. Propune-ti pentru anumite perioade de timp sa pastrezi tacerea. Sa nu o faci in timpul somnului. Urmareste sa mentii starea de interiorizare si dupa ce tehnica a luat sfarsit.

• Mintea este o supapa prin care se risipeste multa energie in fiecare zi. Nu-i obisnuita sa stea locului. Ii este in fire sa zburde oricand, oriunde si oricat. Pentru inceput gaseste-i un loc de joaca cat mai aproape de telurile inalte: lecturi, discutii pe marginea unor filme profunde. Acestea iti vor hrani aspiratia de a merge mai departe in practica propriu-zisa.

• Obisnuieste-te sa-ti urmaresti gandurile. Nu le interpreta, nu le cataloga, ci doar observa-le. De unde apar, cand apar, ce le mentine? Daca esti consecvent in practica ta, mintea incepe sa devina ascultatoare si linistita. Simplul fapt ca o observi te salveaza de identificarile nedorite cu ea. Va fi centrata mai mult pe rezonantele sublime pe care le-ai activat.

• O tehnica deosebit de eficace este centrarea in sine. Nu e atat de simpla pe cat pare, dar nici atat de complicata pe cat se tem unii. Totul tine de exercitiu. Suntem obisnuiti sa fim atenti numai in exterior si prea putin la noi. Pasul care trebuie facut nu este mare, dar crucial. Mutarea centrului de greutate din afara, in interior. Macar pentru o perioada de timp pana cand simtim ca acea constiinta de sine a dat rod. Apoi ne vom deschide din nou fiinta catre lume. Dar de data asta calitatea privirii va fi cu totul diferita. Radacinile vor fi in noi.

• Echilibreaza-ti toate nivelurile fiintei. Ai mai multe solutii: regimuri bazate pe alimente cat mai naturale, foloseste sugestii pozitive pentru modelarea psihicului tau. Petrece-ti timpul cat mai constient in prezenta fiintelor care manifesta deja calitatile pe care ti le doresti. Admira-le! Hraneste-te din comoara lor subtila.

Succes gigantic!


sursa: venus.org.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu