Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

miercuri, 24 august 2011

Femeia Fecioara (22 august - 21 septembrie)


Fecioara este rezervă, control şi stăpânire, ori iubirea înseamnă tocmai părăsirea de sine şi consimţire la sacrificiu.

Nu e de mirare dacă inima tipului Fecioară îşi păstrează o anumită distanţă faţă de iubire. Se apără de ea, conştient sau inconştient şi nu gândeşte decât să se pună la adăpost de marile tulburări afective, de furtunile pasionale, care în ochii săi sunt stări contra naturii, boli ale sufletului. Îşi suspicionează elanurile, devine precaut când se simte sedus, observând, judecând şi criticând. Se îndoieşte de entuziasmul său, de fervoarea trăită. Apoi vine rândul analizării sentimentelor, pe care le temperează prin jocul spiritului, al îndoielii, dacă nu chiar prin ironie şi ridiculizare. Intr-un cuvânt, nu vrea să-şi piardă capul.

Pe fiinţa din Fecioară nevoia de siguranţă o împinge să jure fidelitate ca să aibă parte de acelaşi lucru în schimb, şi se ţine de cuvânt. Dar caută în acelaşi timp să-şi controleze trăirile, aducând cât mai multă raţiune în pasiunea sa. Aici este vorba despre o iubire rezonabilă, într-o notă calmă şi călduţă, în care efuziunea caldă este treptat înlocuită de aprecierea morală, de comuniunea de idei şi comuniunea de interese. Nu este vorba aşadar de un mare îndrăgostit. Nu este demonstrativ, ci este sobru, pudic, cast, nu-i plac nici tiradele mari, nici gesturile înflăcărate. Întreaga sa exteriorizare amoroasă este redusă la cea mai simplă expresie.

Pare chiar mai îndrăgostit "în profunzime", decât la suprafaţă, fiind el însuşi mai devotat decât o crede. Această dispoziţie psihologică îi permite să statornicească o ordine sentimentală serioasă si stabilă, chiar o anumită fericire domestică.

FEMEIA:
Femeia Fecioară clasică este rezervată si disciplinată ca şi bărbatul, dar la ea pudoarea, castitatea, timiditatea sunt mai vizibile. Are simţul datoriei şi responsabilităţilor şi ştie să-şi organizeze viaţa de zi cu zi. Când anumite disonanţe o împiedică să-şi exprime latura cea bună, riscă să devină meschină, cicălitoare, preocupată excesiv de treburile casnice, moralizatoare şi cârcotaşă pentru cel mai neînsemnat lucru. Face parte din categoria celor care nu tolerează o greşeală de ortografie, o pată, o stupiditate banală şi se enervează din astfel de lucruri într-un mod exagerat.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este puritate, iar ea trebuie să învete de la ceilalti că iubirea este plenară satisfacţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu