Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

marți, 2 august 2011

Moarte, Vieţi Fragile şi Daruri Spirituale

Amy Winehouse a murit la sfârşitul săptămânii trecute aşa cum au murit peste 100 de oameni în Norvegia, victime ale incidentului cu împuşcături. Acest tip de ştire este tulburător, pentru că ne face să realizăm fragilitatea vieţii, cât de uşor este să treci linia subţire între viaţă şi moarte şi cât de grele pot fi timpurile in care traim acum. Nu este probabil nici o surpriză că Dra Winehouse, care s-a luptat cu dependenţa mulţi ani, este acum decedată, însă cineva care împuşcă la întâmplare 100 de oameni, majoritatea copii, fără nici un fel de consideraţie pentru familiile lor, este ceva ce ne blochează. Este şi această persoană spirituală ca şi noi, cum poate face cineva aşa ceva şi cum poate Universul să permită să se întâmple aceste lucruri?

Aceste evenimente din weekendul trecut sunt probabil explicaţia faptului că mulţi dintre noi (inclusiv eu) am simţit o tristeţe adâncă, oboseală, pierderea echilibrului, ameţeli şi lipsă de energie. De fiecare dată când trecem printr-o mare schimbare de energie, este nevoie ca unii oameni să ia decizii şi să facă alegeri – doresc ei oare să fie aici, au terminat ceea ce au avut de făcut, vor ei să continue drumul vieţii sau doresc să fie parte a procesului de trezire? Am discutat de multe ori, începând din 2004, despre vortexurile de compasiune şi aceste au ajutat la ridicarea energiilor, în momente critice şi la scară globală.
Vortexurile de Compasiune sunt create dintr-un eveniment care trezeşte comapsiunea omenirii şi mişcă energia colectivă în chakra inimii. În acel moment, conştiinţa globală are un singur punct de atenţie, iubirea şi compasiunea curg din inimile deschise şi este o reconectare a omenirii, prin intermediul centrelor inimilor. Aceste vortexuri sunt de obicei create prin intermediul unor evenimente cum ar fi tsunami din 2005, cutremurele din Japonia şi Haiti, tornadele de anul acesta şi, cel mai recent, de împuşcăturile din Norvegia. Pe parcursul acestor momente, atenţia ni se întoarce de la problemele noastre, la cele ale celorlalţi, ne rugăm, plângem, trimitem condoleanţe şi speranţă, ne amintim că orice viaţă, inclusiv a noastră, poate fi schimbată într-o secundă.
Atunci când omenirea are nevoie să fie trezită, atunci când colectivitatea are nevoie să îşi reamintească legăturile ei, în loc de diferenţe şi atunci când inimile trebuie să fie deschise, apar şi vortexurile compasiunii. Oamenii implicaţi nu sunt victime, pentru că la nivelul sufletului sunt participanţi activi şi voluntari. De la persoana sau evenimentele care au creat situaţia, la aceia a căror viaţă este schimbată pentru totdeauna, există un scop divin pentru fiecare eveniment. Amy Winehouse va fi păstrată în memoria noastră ca un talent enorm, o cântăreaţă cu probleme mari, care nu s-a putut ridica desupra durerii personale; împuşcăturile din Norvegia sunt un memento al faptului că, deşi avem un drum colectiv, suntem încă divizaţi de diferenţele pe care le percepem. Vom continua să avem aceste vortexuri, ori de câte ori avem nevoie să ni se amintească că ne realiniem cu divinitatea din noi, doar prin inimile şi minţile noastre deschise, ne re-centrăm în călătoria noastră colectivă de inaltare şi ne reamintim că suntem cu totii Unul, astfel incat ceea ce i se întâmplă unuia, ni se întâmplă tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu