Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

luni, 8 august 2011

Nu inseamna da si da inseamna nu?


Fiecare situatie reprezinta o ocazie de a accepta sau a refuza, acceptarea nu inseamna neaparat “da” si refuzul nu inseamna intotdeauna “nu”. Cateodata acceptam un lucru refuzandu-l, refuzul nostru indicand dorinta de a accepta altceva. Cum putem sti daca facem alegerea potrivita? Intelegem ceea ce dorim ca rezultat si ne pastram concentrarea asupra intentiei noastre, ramanand in acelsi timp, deschisi tuturor „suplimentelor” pe care Universul ni le poate trimite.

Uneori alegerile care ne aduc cea mai multa forta pot fi acelea prin care intentionat si decidem constient sa spunem „nu” – si facand asta, ii spunem de fapt „da” unei parti a noastre lipsite de putere si care are nevoie sa faca aceasta alegere. Refuzul poate constitui o unealta foarte puternica, amintindu-ne ca avem de ales in orice situatie si ca a spune „nu” unei situatii, poate insemna ca ne spunem „da” noua insine. Prin capacitatea de a vedea ca refuzul reprezinta o optiune prin care inchidem o usa, pentru a o deschide pe alta, ne eliberam temerile si pasim in spatiul iubirii si al puterii depline, care insoteste prezenta in aceasta energie.

Alteori putem accepta ceva ce ne declanseaza unele dintre cele mai profunde temeri, iar aceasta alegere ne permite sa le putem depasi intr-un final – lucru pe care nu l-am putut realiza, timp de vieti la randul. Putem accepta ca meritam succesul, iubirea si bucuria? Putem accepta o ocazie de a face ceva pentru noi insine, care sa ne conduca dincolo de nevoile si asteptarile celorlalti? Acesta poate constitui un moment de mare forta in viata noastra si pentru atingerea caruia am fi avut nevoie de mai multe vieti la rand. Vrem sa acceptam iubirea, bucuria si succesul, indiferent de ce s-a intamplat in trecut? Temerile noastre cele mai profunde sunt inradacinate in trecut si acceptand trecerea la ceva ce ne sperie, ne spunem „da” noua si ii spunem „nu” fricii.

Realitatea noastra este creata cu fiecare alegere si, atunci cand alegem cu intentie constienta – punandu-ne pe noi si nevoile noastre pe primul loc – ne afirmam dreptul divin din nastere, de a avea implinire in toate domeniile vietii si de a depasi orice bariere impuse de fricile care ne-au fost inculcate. Fie frica oricat de puternica, dorinta noastra de a fi ferciti, de a sti cum este viata traita de pe pozitii bazate pe propriile forte este si mai puternica. Atunci cand alegem puterea si binele nostru suprem, afirmam ca dorim ce este mai bun pentru noi si viata noastra si ca permitem ca acest lucru sa se intample.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu