
Viaţa noastră este derularea unei călătorii care reflectă rezultatul fiecărei alegeri pe care o facem, de la felul de mâncare pe care îl mâncăm şi relaţiile pe care le alegem, până la locul de unde ne cumpărăm benzina. Nu există alegeri nesemnificative şi întâmplătoare, pentru că fiecare joacă un rol în crearea fotografiei fiecărui moment al realităţii noastre. Şi în fiecare clipă ne utilizăm experienţa şi înţelegerea spirituală pentru a ne susţine alegerile pe care le facem în acele momente. Chiar dacă avem opţiuni nelimitate, există graniţe energetice şi emoţionale care limitează alegerea noastră. Trecem de la o alegere la alta, pe baza judecăţilor noastre cu privire la rezultatele alegerilor făcute.
În timp ce unele alegeri sunt o mai mare complexitate şi mai optimiste decât altele, nu facem în mod deliberat alegeri proaste, limitative sau care ne auto-sabotează. În schimb, alegem una dintre opţiunile de care suntem conştienţi la un moment dat. Fricile noastre, speranţele şi credinţele despre noi înşine şi despre ceea ce suntem în stare şi ceea ce merităm sunt unelte pe care le utilizăm ca să luăm deciziile. Atunci când suntem pe deplin prezenţi în procesul nostru de luare a deciziilor, trăim în mod activ. Atunci cânt trăim în trecut, cu judecăţile noastre şi regretăm rezultatele a ceea ce am creat, trăim în mod pasiv.
Bineinteles că este dificil să încerci din nou, atunci când, de fiecare dată când facem o alegere de viaţă sau luăm o decizie, obţinem acelaşi efect sau suntem de fiecare dată nefericiţi de rezultat. După care începem să căutăm motive să nu mai luăm decizii, simţind că nu avem abilitatea de a crea rezultate mai bune, gândind că suntem lipsiţi de puterea de a ne schimba drumul vieţii şi crezând că trebuie să acceptăm orice ne scoate în cale viaţa. A trăi în mod pasiv poate deveni o obişnuinţă, pe măsură ce trecem dintr-o situaţie în alta, luptând să ne menţinem demnitatea, bucuria şi aparenţa unei oarecare ordini în vieţile noastre, atunci când suntem înconjuraţi de haos. În timp ce s-ar putea să înţelegem, la nivel spiritual, că sunt doar fricile şi credinţele noastre cele care ne stau în cale, tot va trebui să găsim curajul de a învăţa să adoptăm o atitudine activă, să spunem nu haosului şi dramei şi să devenim implicaţi în propria viaţă, într-un mod mai conştient .
Destinul sau soarta joacă un rol cu adevarat important în ceea ce obţinem în vieţile noastre, deşi nu este un rezultat inevitabil. Este multă putere în destin, care trăieşte prin repetarea ciclurilor noastre karmice şi a experienţelor vieţilor trecute şi e întotdeauna o alegere, dar nu unica alegere. Deşi destinul nostru reprezintă o cale deja stabilită, una pe care trebuie să evităm să o alegem în mod conştient, farmecul său constă în faptul că suntem familiarizaţi cu el, pentru că reprezintă alegerile pe care le-am făcut mereu. Dacă ii permitem destinului să ne ghideze de-a lungul vieţii, vom trăi inconştient o viaţă pe care am mai trăit-o odată, plină de experienţele pe care le-am avut atunci şi fără să facem vreodată ceva diferit. Aceasta înseamnă să duci o viaţă pasivă.
Deseori adoptăm un rol şi mai activ la crearea propriei realităţi, atunci când ne simţim blocaţi, dezamăgiţi sau am încercat tot ceea ce ne-a trecut prin cap şi nimic nu pare a funcţiona. În timp ce acestea sunt o opţiune, nu avem nevoie de o motivaţie care să fie generată de frică sau nefericire, ca să începem să creăm viaţa pe care vrem să o trăim. Fiecare moment poate fi trăit în mod activ, cu intenţie, pasiune şi devotament şi o dorinţă adevărată de a face ca experienţa noastră de viaţă să fie cea mai bună, cea mai minunată şi plină de satisfacţii posibil.
Universul este partenerul nostru de viaţă, dar el aşteaptă să facem noi primul pas, anume să ne exprimăm dorinţa şi intenţia pentru o realitate diferită. Avem nevoie să ne dorim să strălucim în propria lumină, chiar şi atunci când nu ne găsim calea în întuneric, să ne activăm parteneriatul nostru co-creativ. Trebuie să avem încredere, mai ales în acele momente când nu găsim motiv să avem încredere în orice, inclusiv în noi înşine, pentru ca Universul să ne reamintească faptul că prezenţa sa este neşovăielnic, un factor constant în viaţa noastră. Şi mai avem nevoie să ne dorim să primim, amintindu-ne că nu a fost niciodată intenţia noastră să păşim singuri pe cărare, lipsiţi de ajutor şi orientare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu