Apleaca urechea la adevarul ascuns in adancul tau!
Adevarata experienta a libertatii este sa ai lucrul cel mai important din lume fara a-l poseda.
Tu esti Iubirea, Pacea si Bucuria!

marți, 2 august 2011

A trăi Activ sau Pasiv


Viaţa noastră este derularea unei călătorii care reflectă rezultatul fiecărei alegeri pe care o facem, de la felul de mâncare pe care îl mâncăm şi relaţiile pe care le alegem, până la locul de unde ne cumpărăm benzina. Nu există alegeri nesemnificative şi întâmplătoare, pentru că fiecare joacă un rol în crearea fotografiei fiecărui moment al realităţii noastre. Şi în fiecare clipă ne utilizăm experienţa şi înţelegerea spirituală pentru a ne susţine alegerile pe care le facem în acele momente. Chiar dacă avem opţiuni nelimitate, există graniţe energetice şi emoţionale care limitează alegerea noastră. Trecem de la o alegere la alta, pe baza judecăţilor noastre cu privire la rezultatele alegerilor făcute.
În timp ce unele alegeri sunt o mai mare complexitate şi mai optimiste decât altele, nu facem în mod deliberat alegeri proaste, limitative sau care ne auto-sabotează. În schimb, alegem una dintre opţiunile de care suntem conştienţi la un moment dat. Fricile noastre, speranţele şi credinţele despre noi înşine şi despre ceea ce suntem în stare şi ceea ce merităm sunt unelte pe care le utilizăm ca să luăm deciziile. Atunci când suntem pe deplin prezenţi în procesul nostru de luare a deciziilor, trăim în mod activ. Atunci cânt trăim în trecut, cu judecăţile noastre şi regretăm rezultatele a ceea ce am creat, trăim în mod pasiv.
Bineinteles că este dificil să încerci din nou, atunci când, de fiecare dată când facem o alegere de viaţă sau luăm o decizie, obţinem acelaşi efect sau suntem de fiecare dată nefericiţi de rezultat. După care începem să căutăm motive să nu mai luăm decizii, simţind că nu avem abilitatea de a crea rezultate mai bune, gândind că suntem lipsiţi de puterea de a ne schimba drumul vieţii şi crezând că trebuie să acceptăm orice ne scoate în cale viaţa. A trăi în mod pasiv poate deveni o obişnuinţă, pe măsură ce trecem dintr-o situaţie în alta, luptând să ne menţinem demnitatea, bucuria şi aparenţa unei oarecare ordini în vieţile noastre, atunci când suntem înconjuraţi de haos. În timp ce s-ar putea să înţelegem, la nivel spiritual, că sunt doar fricile şi credinţele noastre cele care ne stau în cale, tot va trebui să găsim curajul de a învăţa să adoptăm o atitudine activă, să spunem nu haosului şi dramei şi să devenim implicaţi în propria viaţă, într-un mod mai conştient .
Destinul sau soarta joacă un rol cu adevarat important în ceea ce obţinem în vieţile noastre, deşi nu este un rezultat inevitabil. Este multă putere în destin, care trăieşte prin repetarea ciclurilor noastre karmice şi a experienţelor vieţilor trecute şi e întotdeauna o alegere, dar nu unica alegere. Deşi destinul nostru reprezintă o cale deja stabilită, una pe care trebuie să evităm să o alegem în mod conştient, farmecul său constă în faptul că suntem familiarizaţi cu el, pentru că reprezintă alegerile pe care le-am făcut mereu. Dacă ii permitem destinului să ne ghideze de-a lungul vieţii, vom trăi inconştient o viaţă pe care am mai trăit-o odată, plină de experienţele pe care le-am avut atunci şi fără să facem vreodată ceva diferit. Aceasta înseamnă să duci o viaţă pasivă.
Dar acesta este un timp al transformării, în care suntem constrânşi să vedem dincolo de ceea ce a fost adevărat de-a lungul timpului pentru noi şi să decidem dacă este suficient de bun, puternic şi potrivit pentru noi astăzi. Atunci când trecem de la a trăi viaţa în mod pasiv şi de la acceptarea doar a variantelor evidente sau logice, la a trăi în mod activ, fiind dornici să riscăm pe opţiuni ilogice, obscure şi diferite, ne re-desenăm cursul vieţilor şi ne mutăm din destin, în creaţie.
Care va fi rezultatul pentru noi? Nu putem şti, pentru că este un drum nou şi neparcurs încă. Va fi uneori dificil şi înfricoşător, dar, la final, recompensa va fi o nouă concentrare şi direcţie în viaţă, una care deţine potenţialul de a ne conduce către bucurie şi pace şi ne va aduce satisfacţia la care doar ne-am gândit sau sperat.
Ce presupune să trăim o viaţă activă? În primul rând, dorinţa de a conştientiza disconfortul interior, acea cunoaştere interioară care ne spune că viaţa pe care o trăim nu este bună pentru noi. Este acel sentiment incomod, care apare atunci când ştim că drumul nu este bun pentru noi, acele circumstanţe ale vieţii noastre care ne limitează exprimarea de sine şi trebuie să conştientizăm că suntem nefericiţi cu ceea ce suntem şi ceea ce facem.
Apoi, trebuie să ne dorim să auzim şi să ascultăm acea voce liniştită şi firavă, care ne spune să încercăm ceva nou sau diferit, să continuăm să mergem, când mai degrabă am vrea să ne oprim. În acest moment, trebuie să fim deschişi la considerarea opţiunilor spre care înţelegerea noastră spirituală ne orientează şi să ne utilizăm emoţiile ca ghid în creşterea freamătului şi a pasiunii care ne păstrează devotamentul şi concentrarea în această călătorie pe care o derulăm. Sentimentele noastre de bucurie şi satisfacţie devin barometrul nostru pentru orice facem să fie puternic, care ne îmbunătăţeşte viaţa sau dacă rămânem pe familiarul drum al destinului.
Viaţa trăită în mod activ este creată prin intenţie, prin adoptarea celei mai înalte viziuni a vieţii noastre şi prin a-i permite Universului să ne fie partener în crearea lui. O intenţie de bucurie presupune să fim deschişi să primim lucruri care ne aduc bucurie, dincolo de ceea ce visăm pentru noi. O intenţie de iubire trebuie să fie acompaniată de credinţa şi încrederea că iubirea ne va găsi la momentul cel mai potrivit. O intenţie de succes va fi adusă la îndeplinire, atunci când ii permitem viziunii noastre de abundenţă şi împlinire să-i permită Universului să ne arate noi căi care se vor potrivi viziunii noastre celei mai inalte despre succes.
Deseori adoptăm un rol şi mai activ la crearea propriei realităţi, atunci când ne simţim blocaţi, dezamăgiţi sau am încercat tot ceea ce ne-a trecut prin cap şi nimic nu pare a funcţiona. În timp ce acestea sunt o opţiune, nu avem nevoie de o motivaţie care să fie generată de frică sau nefericire, ca să începem să creăm viaţa pe care vrem să o trăim. Fiecare moment poate fi trăit în mod activ, cu intenţie, pasiune şi devotament şi o dorinţă adevărată de a face ca experienţa noastră de viaţă să fie cea mai bună, cea mai minunată şi plină de satisfacţii posibil.

Universul este partenerul nostru de viaţă, dar el aşteaptă să facem noi primul pas, anume să ne exprimăm dorinţa şi intenţia pentru o realitate diferită. Avem nevoie să ne dorim să strălucim în propria lumină, chiar şi atunci când nu ne găsim calea în întuneric, să ne activăm parteneriatul nostru co-creativ. Trebuie să avem încredere, mai ales în acele momente când nu găsim motiv să avem încredere în orice, inclusiv în noi înşine, pentru ca Universul să ne reamintească faptul că prezenţa sa este neşovăielnic, un factor constant în viaţa noastră. Şi mai avem nevoie să ne dorim să primim, amintindu-ne că nu a fost niciodată intenţia noastră să păşim singuri pe cărare, lipsiţi de ajutor şi orientare.

Viaţa trăită în mod activ necesită curajul de a ne dori să trăim o viaţă total diferită de ceea ce cunoaştem şi despre care nu avem deseori exemple care să ne ajute de-a lungul drumului. S-ar putea chiar să aflăm că există oameni care sunt iritaţi de bucuria şi succesul nostru şi care chiar încearcă să ne înlăture de pe acest drum. Putem avea încredere şi credinţă într-un Univers binevoitor şi să ne lăsăm conduşi de cunoaşterea că merităm fiecare lucru bun din viaţa noastră? Putem, dacă sunt ferm devotaţi propriei călătorii, învăţând să fim egoişti, adică să avem grijă de noi, să ne satisfacem nevoile, să ne asigurăm că ne punem pe primul loc, pentru că bucuria noastră este creată prin intenţia noastră pentru ea.

Şi atunci când ne trăim activ viaţa, îi trimitem un mesaj clar Universului, să dorim să trăim la cea mai înaltă expresie a potenţialului nostru energetic şi că suntem devotaţi ideii de a crea o realitate care să îl materializeze. De asemenea, a ne trăi în mod activ viaţa ne îndepărtează de karma şi ne mută în creaţie, acolo unde ne eliberăm toate legăturile energetice, emoţionale şi fizice de trecut şi ne mutăm în dimensiuni mai înalte de experienţă, acolo unde ne acceptăm măiestria şi explorăm posibilităţile nelimitate ale potenţialului nostru. Şi din acest punct încolo, toate lucrurile sunt cu adevărat posibile pentru noi şi devenim maeştri ai potenţialului nostru, lumină pentru lume şi expresia perfectă a dorinţei sufletului nostru, pentru o viaţă dincolo de vindecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu